QG1 czyli wg wskazań. To i tak dużo za wymianę oleju
jeżeli sama wymiana oleju kosztuje 260zł to ja sobie następnym razem sam wymienię olej u siebie w garażu i dziekuję za takie usługi aso :diabelski_usmiech
aż z ciekawości muszę odszukać fakturę za 1-szy przegląd ... ile mnie skroili wtedy z kasy :shock:
SPOT Poznań: ..... ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
bob the builder, ile wlali Ci oleju ? U mnie z bańki 5l zostało mniej niż pół litra... Podobno 3,6 to ilość oleju do poziomu minimum :?: Najprędzej mechanik wlał z rozpędu za dużo...
Koszt pierwszego przeglądu QG1 260zł (mój olej).
Gówno prawda. Ponad litr spokojnie powinien Ci zostać. 3,6 l + ewentualnie 200 ml na filtr oleju. Sprawdź bo te "mechaniory" co rusz przelewają olej, a jak będzie OK no to masz zagłostkę czy to twój olej czy z beczki :roll:
Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
dziwi mnie,że boba the builder, serwis skasował za przegląd i dodatkowo za wymianę filtrów i dupereli.Mnie nigdy za wymiany jeszcze nikt nie skasował(pomimo,że mam swoje graty).Kasują tylko wtedy jeżeli wymiana jakiejś części nie jest ujęta "programem serwisowym" przy danym przebiegu. co ASO to inne obyczaje
U mnie pierwszy przegląd na 30 tys.km ,olej i filtry moje,serwis 260zł.W bańce zostało 1,5 l oleju-czyli ok. Żadnych dodatkwych kosztów ne było. ASO Carsed w Mińsku Mazowieckim mogę spokojnie polecić-sympatycznie i bez stresu.
dziwi mnie,że boba the builder, serwis skasował za przegląd i dodatkowo za wymianę filtrów i dupereli.Mnie nigdy za wymiany jeszcze nikt nie skasował(pomimo,że mam swoje graty).Kasują tylko wtedy jeżeli wymiana jakiejś części nie jest ujęta "programem serwisowym" przy danym przebiegu. co ASO to inne obyczaje
W cenniku stało za przegląd 330 zł, jeśli odjąć od powyższej kwoty wymianę filtra paliwa tj. 46,16 zł i wymianę płynu hamulcowego 76,94 zł (które to czynności nie wchodzą w zakres przeglądu ) będzie to 338,52 czyli prawie tak jak w cenniku.
Po zakupie i odbiorze auta, w ASO zrobiłem dwa przeglądy po 2 latach: pierwszy i ostatni Gdy panowie z ASO mieli problem z odkręceniem kół i "wcięło" apteczkę, również postanowiłem omijać ASO - coroczną wymianę filtrów/płynów robię w sprawdzonych serwisach (gdzie indziej oleje/filtry, gdzie indziej klima) i jestem zadowolony tak z jakości, jak i cen robocizny (materiały dostarczam własne).
Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne. MOJA FURKA
Koledzy pytanie za 100 pkt.
Co ile km/okres czasu wymieniamy filtr paliwa-benzyny w Octavii 2 FL (konkretnie 1,4 tsi) :?: Jest tylko zapis o filtrach klekotów
Nie znalazłem zapisu w książce obsługi oraz w ElsaWin. :idea:
Kto wie i może wskaże takowy zapis serwisowy :?:
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
endryu, Skoda nie przewiduje wymiany filtra paliwa w 1.4TSI CAXA, nie ma takiego wpisu oraz serwis twierdzi że się go nie wymienia, ja wymieniałem mimo to po 100kkm. TUTAJ też to było opisane ;-)
No tak, wiec jesli nie byl zmieniany lub nic na ten temat nie wiadomo to chyba lepiej to zrobic wczesniej niz czekac do skonczenia kolejnych 60 tys. czyli do 120 tys. km przebiegu
Komentarz